Monday, September 10, 2007

Sehari bersama "Ford"

Assalamulaikum....
Smlm 10-09-07.. Fadh dtg amik aku gi keje.. cam biasa laa.. minggu ni turn naik kete dia.. last week kete aku.. kitaorg mmg selang seli... alang2 dah 1 tpt tggal.. 1 opis... apa salahnya.. jimat kos kan?...
Aku tunggu cam biasa laa kat guard house umah aku tu.. pastu baru perasan.. ade kete kaler biru stop depan jalan tu.. tgk2 fadh ok laa... selalu kete warna merah :) Aku kene dok belakang sbb depan ade "mini freezer" kak Norai punya.. macam mem laa aku kat belakang hehehe...
Tibalah saat mendebarkan.. bak kata Fadh sendiri.. dia pon tak pernah berdebar2 camtu hehehe.. enjin mati kat area2 simpang lepas pasar borong tu... sib baik takde kete hon... tp kawan aku sorang ni.. selamba jaa.. masuk gear macam biasa.. try2 boleh jalan... tp mmg respect laa.. manual boleh auto pon dia boleh... . kalau aku kene manual mmg tak gerak laa kete tu.. so depan enjin mati buat kali kedua... cool je.. start balik jalan.. tp aku rasa sebab jalan jem.. gear pulak keras.. dia laa kata :deeeee.. pastu sampai opis ngan selamat...hahahaha
Ya ya.. time balik pulak... start kete tak boleh.. start lagi tak boleh... upa2nya bateri abis.. sbb lampu lupa tutup.. ni mesti keje mat2 indon yg cuci kete tu... terpusing kot mase dok cuci kete..
apa lagi call otai2 cmead laa... pastu huzz, Yang, boss & warih dtg.. hahaha.. yg kami ni dok gelak je laa... pastu derang tolak2 start enjin.. ok boleh jalan... hahahahaha... cuma takut mati tgh jalan.. tp kalau takde jamm ok je.. dlm kete dok bantai gelak je laa.. tak abis2... aku dok imagine manjalara jerk .. hahahahaa.. tp ok laa sampai umah dgn jayanya.. hehehehe. Tp kalau diingat2kan balik.. kire cam sweet memory laa.. walaupon diselang seli ngan debaran... :))
So bile lagi ko nak bawak aku jalan2 dgn ford ko lagi fadh??... jgn mara aa....

1 comment:

mama_haziq&fahim said...

hahaha.. kalau ko nak merasa kene tolak kete.. nanti aku bawak ko jalan naik FORD tu ek.. akaka.. memang sweet memory laa.. padahal.. pergi balik keje... hati berdebar2 jer.. akakaka