Tuesday, October 13, 2009

Kat opis

Assalamualaikum..

Ni sesaje cino tgkap gamba.. kat opis.. ari yg same ngan open house mmu 2009.

Fara, anna, aku & melor

tgh wat keje.. cino suh bergambar.. sume dlm opis.. sorang2...

melor tu nak wat senyum ke nak wat pistol...

me & melor

Ni org kayo baru kat opis...

Open house MMU 2009

Assalamualaikum..

Open house berlangsung pada 13 oct 2009 (Selasa). Taun ni wat kat grand hall. ok gak laa tadek ucapan bagai cam last year :p

on the way balik ke opis... sempat lagi :d

ngan fara...
lepas makan..

Raya 2009

Assalamualaikum..

Turn raya kali ni.. seremban. Macam biasa laa raya ke-2 ptg gerak balik Perak pulak.. raya ke-6 gerak balik ke seremban balik sebab raya ke-7 tu ade kenduri sepupu rex.

Icha n paksu tgh isi berat.. wat ketupatt

1st raya, b4 gi jenjalan umah sedara mara

seriusnyer muka icha

Taknak duit lak icha ni..

Raya ke-3.. tak pegi mana2 pon.. akak aku masuk sepital..

Kat hentian bkt gantang.. nak sgt bergamba ngan kapal terbang tuh..
sebelum gerak balik ke seremban balik..

layan kacang dlm kete.. pastu lelap sampai seremban.


kusyuk....

Wednesday, August 19, 2009

Bilikku, umahku...

Assalamualaikum...
Memandangkan rex gi perlis 2 mggu... kak lung tak dpt temankan aku... aku pon memikirkan sesuatu yg membuatkan aku confident di malam ari... so terpikir laa kenapa aku tak masukkan je tv 'kesayangan' aku tu dlm bilik....hehe.. sekali usha2 kabel astro lak tak sampai.. ermm terkuburlah impian...
Tapi isnin lepas baru laa aku terpikir.. try cabel astro kat bawah.. sekali ngam ngam ho!! ape lagik... heaven laaa aku malam tu.. rase takut dr 90% jadi 40% jerk... hahahah best2.. layan TV sampai 2 pagi sampai betul2 ngantuk baru tdo.. heh heh heh.. so berlalulah malam dgn amannyer....so tetamu yg dtg umah aku... usha dinding umah je laa yer... heh heh heh... so skrg.. balik umah terus masuk bilik.. kunci!!... bilikku umahku...:)

Wednesday, July 1, 2009

Di luar kawalan...

Salam...
N3 kali ni.. aku takde ape nak tulis... tp mau crita sket..kisah last week... dimana utk PERTAMA kalinya.. aku lepak umah aku ngan anak aku je.. (umah skrg). selalunya kalau rex tadek aku mmg ajak kak lung.... spt yg aku penah terpikir.. kebetulan betul.. kali ni kak lung balik kampung... aku yg sememangnya takdak pilihan... takde tempat nak tuju dah... kene stay gak laa semalam kat umah aku tu.. hahahahaha...
Tp ari sebelum tu aku ade borak2 ngan kawan lama aku mase panjat gunung dulu... dia baca blog aku... dia tanya aku takut org ke antu? aku kata dua-dua... =))... tp takut lagi kat org laaa... pastu dia kata 'ko buat berani jer..kalau apa2 pun...bukan ko leh control'.... so takpe laa...
tp petang tu tetiba aku terpikir apa yg dia kata...ermm mmg betul apa yg dia ckp tu.. yg aku sampai kejap2 tgk pintu... kejap2 tgk pintu pehal.. sampai takleh nak tdo malam... semua tu diluar kawalan aku... huhuhu..
So malam tu alhamdulillah.... aku kuatkan ati... mula2 layan TV sampai kul 11.. pastu bg anak aku tdo.... pastu aku layan movie dlm bilik lak.. 'slumdog millionaire'.. dah lama beli tp tak tgk2... memandangkan aku mmg nak tdo lewat.. aku layan sampai laa kul 1.... pastu tdo... doa byk2 n pikir semua tu diluar kawalan aku... :)
anyway thanks to my prenz... ayat sempoi saja tp kasik impact baekkk punya kat aku...
So secara tak langsung aku berbangga ngan diri sendiri.. hahahahahaha.. dah berani sket.. tgh mencari lagi keberanian... seperti dulu :(

Monday, June 22, 2009

Transformers

Salam..

Ni citer peberet aku ni.. dulu mase kuar wayang aku tak pegi pon.. sebab dulu aku ingat citer dia cam biasa jer.. sekali kuar astro.. saje je layan.. macam bestt pulak.. nih pulak esok kuar wayang lagi laaa semangat aku nak tgk hahaha....

video

Ni trailer dia.. (low quality).. nak masuk yg high quality tak lepas besar sgt.

Sunday, June 21, 2009

Happy Father's Day

Salam..

Sabtu
Pagi.. aku pegi IKEA ngan melor.. aku bawak icha,, melor bawak min... sbb pijat takde... rex pon takde gi main badminton.. kira ni persatuan ibu dan anak je laa.. heheheh.. gerak dr umah kul 9..
sampai ikea..bekpes kat ikano.. pastu jenjalan dlm ikea.. tgk2 jerk.. aku survey barang dan carik idea je utk bilik icha :p.. mmg tak beli ape pon... kul 12.30 terus gerak balik... melor terus gi umah kawan dia.. aku balik ngan icha laa.. dlm kete terus je lena sikecik tu.. letih sungguh laa dok berjalan...

kul 5 pegi JJ jap.. cari brg tuk father's day.. tp tak jumpe.. dah sold out.. sbb malam ni ade makan2 celebrate father's day kat hulu langat.
Kul 7 gerak ke hulu langat.. ade laa gak sesat sket.. ni 2nd time pegi .. tp sesat gak.. tp kali ni dah hapal jalan dah.. insyaAllah nanti pegi lagi... ok kot... sampai 8.20.. order... makan... besttt
Pusat Pelancongan dan menara tinjau (Look out point)

Ni view dr restoran.. tp biasa laa camera henpon jerk.. gamba tak clear.
(Actually nampak KL waktu malam. view dr atas bukit).
Menu aku.. 'Black pepper sizzling lamb chop'..
serius sedapp.. try laa harga pon berpatutan
Ahad
Dalam kul 1 gerak ke ERL putrajaya.. parking kete situ... naik tren ke KLIA... pegi bukan ape.. ade nak beli brg sket.. actually ni janji setahun lepas..sekali tahun ni baru kasik hahahah :p sempena besday aku aritu... tak kisah le.. janji dpt ahahaha.. janji kene tunai wooo sape suh janji :p...Yg sukenyer si kecik tu le.. suke gile naik tren... siap ckp "naik kete tak besttt.. naik ketapi laju bestttt"... aku layan je laaa..sampai KLIA.. beli brg tu.. terus balik.... singgah alamanda.. layan perut kat black canyon.. nyum nyum.. mabeles... mmg sedap makan situ.. puas ati lerk... Pastu sampai umah dlm kul 5.30 kot.. aku tertdo kat bawah... tak sedar pon.. huhu letih bangat weekend ni...

Eskrem icha.. mase dia order dia sebut
"nak eskrem yg ade mate, idung, tinge (telinga) tau...."
(Black Canyon @ putrajaya)

Thursday, June 18, 2009

B-1-16

Salam..

Huhu taktau ape nak citer.. memandangkan keje di opis di tahap zero.. aku tetap dtg keja.. tp biasa laa dtg menghabiskan masa saja laa.. nih kalau dok umah lagi byk pekdah nih. tp apakan daya aku kan pekerja..
Aku taktau 2-3 menjak ni.. aku rindu betul rumah lama aku.. B-1-16 (Vista pinggiran) asal balik keja sanggup masuk jalan sane semata2 nak tgk umah tu.. skrg aku tgk dah ada langsir.. bermakna dah ade penghuni baru laa kat umah tu.. huhu...
Lepas kawen dulu.. terus je pindah umah tu.. sewa rm450. sampai la aku pindah kuar. owner dia tak naik2 harga pon.. dan owner tak byk songeh.. jiran pon ok.. Kak Ana yg peramah.. kak Aida..yg ceria dan comey... hehehe.. Skrg? jiran kiri india.. yg suke senyum2 saja... kanan chinese yg tak penah nak senyum2.. dia tak masuk umah pon lagi....huhuhu
Tp yg paling best.. kat umah lama.. aku bebas tanpa sebarang ketakutan... huhu... layan TV sampai kul 2-3 pagi.. layannnnnn.. rex takde gi outstation pon.. aku ilekkk lepak ngan icha.. dia takde 2 minggu?? 3 mggu?? sebulan??... selambaaaaa...... tp skrg?.. dia takda sehari je dah kene carik org dtg tdo umah aku... cam biasa laa... kak lung laa peneman setiaku.. rex bitau nak gi mane2.. aku teros sms kak lung ajak teman..huhu.. sib baik laa dia sentiasa available jerk.. kang tetiba dia balik kampung camne?? sape nak teman aku?.. huhuhu... dan sampai bila dia nak teman aku?.. nanti dia kawen takkan nak angkut laki dia mai tdo umah aku kot.. huhu.. aku terpikir semua tu... tp ermm.... atiku masih di B-1-16..
Tiap2 malam tdo tak lena.. kalau tdo pon mesti terjaga... pastu tak bebas kat umah sendiri.. ermm ni salah 1 sebab dr fobia 'kisah lama'.... aku malas nak ingat... tp kesan dia sgt mendalam.. dr seorang yg berani jadi seorang yg penakut... semua sebab kisah tu... dan aku rase sampai mati pon tak ilang kot fobia tuh.. huhuhuhu....
So sekarang.. aku cuba berlawan ngan diri sendiri laa... tp yg nyata aku tak bebas.. nak tdo lewat skrg pon tak bleh.... kul 10 dah tdo sebab semua dah tdo... tensionnn.. dulu mase umah lama layan TV selamba je sampai pagi... sampai ngantuk baru tdo.. buat esemen tak tdo.. ilekk jerk.. skrg??.. huhu buku pon tak pegang2 lagik.. exam dah dekat.. esemen pon tak buat gara2 takut nak stay tgh2 malam...
Ermm tak best laaa macam nih... lagi pikir lagi teringat umah lama.. sedeynyer.. atiku masih di sana....

Sunday, June 14, 2009

GLU vs balik kampung...

Assalamualaikum...

Alkisah nak men bowling... merangkap teros balik kampung heh heh heh... Jumaat malam 12hb June... kul 9.30pm gerak dr SK... singgah restoran jejantas sg buloh layan satay kajang sepam.. kul 10.30 gerak terus ke perak non-stop... aku drive... dr Sk sampai jelai... kul 1.44am sampai umah....makan2.. lepak2 jap tdo... letih beb.. pale lutut cam nak tercabut je...
icha ngan sepupu2nyer.. dah berani pegang ayam dah dia..

berani2 takuttt.....

Sabtu 13hb June..
Pagi lepak2 umah jerk.. ilek2... petang.. kul 6 gerak dr umah ke ipoh parade ade bowling GLU.. this year UTP tuan rumah.. so semua turun ipoh le.. kul 8 aku sampai ipoh parade.. tgk takde sape pon lagik... upernyer semua gi makan... okies..
dlm kul 9 kot start... kitaorg sebelah lane.. team UTP laki.. layan jerk.. aku main gelak2 saja.. ikut tips misa.. men hepi2 jerk.. game 1.. ngan 2.. ok gak laa.. game 3 hancuss....lepas game terus lepak makan kat DBI.. yeop le bawak.. ni mmg kawasan derang.. aku layan char keow tiaw.. ngam ho!.. lepas makan.. terus balik ke jelai... sampai umah lepak2 tdo...

GLU

Team pompuan aku, nency & kak poji

Ahad 14 June...
Pagi ilek2 je.. bangun tdo pon dah kul bape .. hahahaa letih gila smlm.. lepas makan tgh ari.. dalam kul 2.30 gerak balik KL balik... babai kampung nanti balik lagi..

Tp cam biasa laaa.. ape yg ade semua mak aku kasik bawak balik. kali ni takde durian.. belum luruh... ade buah machang je.. sekotak... pastu telor ayam kampung dlm 50 biji.. fuhh jenuh laa.. leh berniaga nih!!....buah aku bawak gi opis sket.. layan ngan kawan2..

Thursday, June 11, 2009

Besday yg ke?

Assalamualaikum semua...

Heheh arinih 11 jun besday aku.. takde ape yg menarik pon.. biasa je cam ari2 biasa.. cuma ade laa dpt kek...nyum nyum.. pastu budak opis aku tunjuk bakat seni..:p.. pastu malam training bowling je kat alamanda.. tu jerk

Rex kasik kek... tp biasa laaa si kecik tu yg over hahaha dia yg sibuk tiup lilin, balik alamanda kul 10.30pm terus potong kek.. pastu tdo.. zzzz

Tenkiu to rex for the cake and tenkiu to icha nyanyi lagu tuk ummie... walaupon pitching lari.. tp tetap merdu kat telinga ummie, nak dgr klik sini--> http://nurbatrisya.blogspot.com/2009/06/hepi-besday-to-ummie.html

Ni laa keje bebudak opis aku... mase besday aku..

Ayat tak bleh blah...

Anyway thanks to all... yg wish tu....

Tuesday, May 5, 2009

kene Tagged lagik!!

Kali nih aku kene tagged ngan adik ipar aku... huhuhu....

List 10 things/people that you love the most
#1 My daughter- Nurbatrisya Balqis
#2 Hubby
#3 My mom
#4 My family
#5 My family IL
#6 Ina
#7 Mahan
#8 Fadh
#9 Melor
#10 and…member2 lain yg seangkatan.

List 10 things/people that you hate the most
#1 big fat liar
#2 tikam2 belakang
#3 crazy
#4 pencuri..pembunuh..(semua kategori org2 jahat.. hehehe)
#5 org yg tak mengaku salah sendiri
#6 emo
#7 gedik – tak kire laki ke pompuan.. kalau gedik je terus pangkah!
#8 tak reti bahasa.. ckp sekali tak paham.. nak kene ckp lapan ratus kali… itupon belum tentu paham..huhu
#9 talam 10 muka
#10 org yg tak respect org lain..

List 10 thing that you like to do
#1 keje <- poyos… hahahaha.. nih sebab terpaksa
#2 main ngan icha lerk.. drawing.. bace ABC.. nyanyi..
#3 layan movies.. huhu.. kalau tak tgk movie jadi sesak napas.. hahaha
#4 music- selalu layan kat opis jerk start kul 8.30am.. sampai 5.30pm
#5 jenjalan cuci mate ngan icha
#6 bercuti..kalau kat pulau2 lagi ngam
#7 kemas umah <-- konon mithali le nih..
#8 sakat icha… hahahahaha
#9 bace majalah ‘berangan’… <-- kawan2 je paham
#10 YM!

List 5 things that you hate about your life
#1 migraine
#2 kene keje L uwaaaaaaaaaaaaa
#3 bile tgh tadek duit…
#4 bile nak buat mende tapi tak boleh nak buat…..
#5 bile badan makin membesar.. ahaks!

What would you do if you mad at someone?
Just ignore.. malas pikir.. pikir mende lain yg lagi byk pekdah.

List 5 people that you would like to tag
#1 melor
#2 fara
#3 fadh
#4 mahan
#5 ina

Monday, May 4, 2009

Lawatan oleh Fadhilah Kamsah

Assalamualaikum...

1st May 2009 – Jumaat
Biasa laa cuti… aku tak pegi ke mana2.. umah pon tak abis kemas lagik. Pastu fadh sms kata dtg arinih.. memula kata dtg esok… tak jadi esok, dtg arinih aku ok jerk hehehe..dalam kul 5.30 fadh sampai.. biasa laa stok dapur pon tadek… kepala gas pon mase fadh sampai tu rex baru je abis pasang… hehehe.. dlm bahasa yg lebih difahami.. aku tak masak utk fadh …sori yer fadh…. Kuali pon dlm kotak lagi .. hahahaha… suh rex beli goreng pisang.. kopok lekor.. ubi goreng… utk minum2 petang.

Fadh lepak kejap je.. dlm kul 630 kot dia balik.. aku pon taktau kul bape… jam pon tadek … hahaha.. harapkan jam henpon jerk.. henpon pon sukati je mane nak letak…
Lepak2.. borak2 biasa sambil melihat aksi2 hero fadh… 2 org tu… kejap je besar.. tp icha malu2 kambing lak dia… selalu dia lerk yg kan main lagik.. nih ade pakwe 2 org terus control cunn le tu.. hahaha terperap kat ayah dia jerk…

Ape2 pon fadh mekasih byk2 sudi dtg… len kali ko dtg aku masak2 .. sori laa ek.. kehidupan belum stabil hahaha… yg penting dpt jumpa ko…lepas gak rindu… hehehe..



Pindah

Assalamualaikum..
Tanggal 25hb April 2009 (Sabtu), bermula laa kehidupan baru.. aku sekeluarga telah berpindah ke rumah baru.. rumah sendiri… huhuhu.. pengalaman yg mengerikan.. muahahahahah sbb letih gila:p.. 24hb tu jumaat.. dah start angkat kotak2.. pakai kete jerk.. tak lain tak bukan.. jawa n ikanku sayang..:p…2 round ikan.. 2 round jawa…. Itupon dah separuh bilik dah… yg lebih2 ari sabtu.. pakai lori je…

Lori 4.5 tan... penuh gak...


Sabtu.. pagi bangun kul 6 kemas2 ape yg patut.. lori sepatutnya dtg kul 11.30 tp tak silap aku kul 1 kot baru sampai.. tp derang hangkut brg sepantas kilat :p… sampai kat umah baru org2 ricky (contractor kabinet)….tgh pasang.. ni pon sorang lagi janji pasang jumaat.. sekali sabtu baru pasang…
Malam aku tolak kotak2 yg belambak2 tu masuk semua bilik bawah je… simpan 1 tempat. Pinggang.. kaki semua dah sengal2… letihnyerrrrrr.. sib baik laaa ni last.
Aku amik cuti dr jumaat.. sabtu ahad.. isnin.. selasa…. Fuhh.. 5 ari. … kemas ape yg patut.. patut laa kawan2 yg penah pindah kata.. nak unpack brg berbulan2 baru abis… aku rase aku pon sama kot… Aku unpack brg2 wajib jerk…

No umah aku.....huhu.. tak bape nak lawo sgt.... kalau no 10 ke 11 ke mesti ngam.. hehehe no peberet.

Aku org ke-3 yg pindah ke taman tu.. huhuhu……. Umah ke 2 kat lorong aku.. yg lain sunyi dan sepi… kiri kanan umah aku kosong.. belakang mmg kosonggggg.. seramm… umah lain dok sibuk buat renovation… huhu.. umah aku takde renovate2 nih.. basic jerk… pasang grill + cabinet dapo jerk… pastu pindah.. sbb kalau tak pindah umah sewa kene bayar lagik.. jenuhh.. tdo tiap2 malam mmg tak lena… dgr icha isap jari dia (cut cut cut) pon aku dah terjaga.. huhu…ade gak kene ikat tgn kang….cut cut…

Hari ahad.. sambung unpack.. isnin unpack.. selasa unpack.. rabu dah keje… so aku taktau bile betul2 nak unpack semua… huhu.. tahap keletihan tu ade lagik… aku buat je slow2..
Ape2 pon aku rindu umah lama.. uwaaaaaaaaaa





Ini umah caye!!!.... (security guard umah aku.. hahahaha)

Wednesday, April 22, 2009

Tagged from Melor n Farra

Assalamualaikum...

Ni 1st time tag tag nih.. nih nak kasik jwpn kat melor n farra…

1. Find a very safe place
Masjid or surau….:p

2. Take a picture of your current handbag and its content.

Ni actually bukan handbag.. ala2 cam document bag version lembut sket .. hahaha. Beli besar sebab nak hangkut storyboard atau buku.

3. Reveal all the items in your bag
Macam² ade dlm nih...

Poket tengah: ade surat KWSP..sikat..utk sikat rambut icha, pen itam, kad annakku, business card tailor ngan PM CARE rex punya..lupa nak return ke HR :p, ade mmu tag, beg kecik merah tu utk simpan duit syiling dan HP holder...

Poket 2: Ade Purse, External harddisk, thumb drive, business card bengkel Ah Wai, Ubat demam, selsema ngan ubat migraine (wajib), kertas survey harga kitchen kabinet.. hahaha and last sekali brochure Cavenzi.


4. The must have items in your bag?
Hp, purse and thumb drive

5. The most embarrassing item?
No.

6. The tiniest item?
thumb drive

7. tag as many people as you like:
Kak Ena, Siti (bile lagi nak buat blog hehehe), Marhani and Ina.

Sunday, April 19, 2009

Kenduri masuk umah

Assalamulaikum...

Disebabkan kebizian yg amat sgt.. byk story yg aku tak sempat post.. aku post yg mane aku terpikir je laa...ni alkisah nak masuk umah baru

17 April 2009 – Jumaat
Pepagi bangun terus ke umah baru… kene jadi cleaner … aku ngan rex… aku antar icha ke nursery.. senang sket… kalau tak susah nak jaga.. takut main2 jatuh pulak nanti sebab licin…
Beli getah paip… dan brg keperluan utk mencuci… mula dr tgkat atas… mase nak start bawah .. pinggang dah sakit2 dah.. huhuhu.. tp kene settle gak… dlm kul 4 abis… fuhh akhirnya… balik umah.. mandi.. pastu amik icha.. n tggu org wiring dtg… pastu terus ke 'tewah' lak nak buat langsir… kul 9 abis.. balik ke umah baru org wiring tak abis lagik.. dia kate ade blackout tadi… ni ari ke-2 derang dtg.. sebab semalam buat sampai kul 3.30am… so sambung arini… sampai kul 1.30am lak.. huhu… esok kenduri lagi nih… badan dah sengal2.

Proses pemasangan

18 April 2009 – Sabtu.. kenduri day
Bangun tdo terus ke umah baru.. sbb nak kene mop sekali lagi semalam lepas wiring.. ade lagi kesan2 tapak kaki :p… so mop 1 hall.. tgh2 mop MIL dah sampai n family.. tlg mop sekali.. hehe tenkiu.. pastu bentang karpet semua… vacum2 ape yg patut… dah settle balik umah.. mandi tukar baju kurung.
Ada bacaan yasin.. tahlil.. n semayang jemaah… pastu makan sket… sib baik laa catering jerk.. kalau kene masak… mmg masakkkk le aku .. hehehe.. dah settle semua… sedara mara pon beransur2 balik.. tggal family IL aku jerk.. sbb plan tdo umah baru.. kire rasmi laa.. hehehehe..

Antara juadah yg disediakan ayam masak merah, gulai ikan masin, ulam dan buah-buahan.


Antara sedara mara yg hadir

Nyum nyumm

19 April 2009 – Ahad
Lepas kemas2 ape yg patut..basuh bilik bawah pulak (smlm tak sempat).. pastu terus balik ke umah lama.. ilek2 mandi2.. fuhh lega…. Rindu lak umah tu hahahahaha… dah bape ari asyik ditinggalkan je.. balik pon utk mandi n tdo je …:p…
So next week pindah.. jenuh laa nanti.. cuci umah n kenduri pon hampir nak demam dah. Ape2 pon idup baru bermula.. hehehe..

Monday, March 23, 2009

MPU most wanted

Assalamualaikum...

Ni saje je.. di tengah2 kebizian ngan keje opis yg belambak2.. aku ilekkan otak sket post blog nih.. saje je tadek citer ape pon.. saje je nak masukkan gamba kat bawah nih..
Ni hasil keje kawan aku bile dia free kot.. pastu aku suh letak gamba aku.. sekali korang tgk laa patung ape yg derang letak... katanya sesuai ngan aku.. hahah ampes je kan? Ni antara GD dan MD kat dept aku....

Koleksi dinding... kawan2 tamau lawan!!...

Wednesday, March 18, 2009

Bowling MESRA (campus Cyberjaya)

Assalmualaikum…

13-03-2009 Jumaat, 8pm. Bertempat di Alamanda … aku saje join… sbb bulan2 dah potong gaji rm4 hehehe.. lgpon utk member MESRA free jerk… so selamba je laa.. Main 3 game. Game ke-2 jari dah bengkak, hahahaha. No wonder laa sbb mmg lama aku tak main…last main bulan 2…2008.. fuhh setahun dah tggal.. point aku pon teruk kali nih.. nak sampai 150 pon susah… huhuhu….

Aku bawak sikecik tu sekali.. pegi ngan kak lung.. dia main gak.. abis dlm kul 11 pastu cari tpt makan.. 2-3 kedai gak pegi tutup jerk.. perut dah lapo.. sekali makan kat amy seafood je, dekat ngan umah.. lepak2 makan.. borak2…sampai kul 1.30.. pastu balik umah…. Balik umah membuta lerk.. ngantuk.. sikecik tu pon sama… hehehehehe….



Thursday, March 12, 2009

Aku vs Org gila

Assalamualaikum..

Nih alkisah kejadian 12 March 2008(Khamis). Balik keja aku terus siap2 nak ke alamanda.. bukan ade ape pon.. sbb aku dah janji ngan icha nak bawak dia main kat fun land tu.. sepatutnya ari rabu dah kene bawak tp ujan.. so aku bawak laa ari ni. Biasa aa dah janji mesti ditepati.:) so siap2kan dia .. aku pon terus gerak. Turun je parking kete kat alamanda.. aku terpandang kat bawah… alamak!!! Perkara menakutkan merangkap perkara paling bangang penah aku buat.. ni kire 1st time laa jadi…. Nak tau apa? Kasut aku sebelah kanan lain.. sebelah kiri lain!!! Sebelah kanan kasut jalan kaler putih… sebelah kiri selipar pegi kedai jerk.. kaler itam lak tu.. Ya Allah.. mase tu nak tergelak pon ade.. nak nangis pon ade.. dlm ati cuma kata.. “Ape laa nak jadi ngan aku nih.. ”. Dah cuak dah nak buat ape nih??.. nak masuk alamanda?? Gile keh ape!!... kalau kaler same kot org tak perasan.. nih kaler sebelah putih sebelah itam…. Patut laa org dlm lift kat umah aku tadi dia cam senyum2 sinis.. alahai malunyer. Ermm pikir punya pikir teringat laa ade satu kasut ‘high heel’ kat bonet kete.. kasut yg aku pakai sekali je.. itupon kalau kenduri kendara jerk.. sbb tinggi.. kalau buat jenjalan mau bengkok belakang aku nanti.. tp apakan daya.. janji kiri kanan sama coraknyer.. terpaksa laa aku pakai buat sementara waktu.. kang masuk alamanda aku beli kasut lain la. Dah le pakai t-shirt & jeans jerk pehtu ade high heel.. takleh terima aku…

Walaupon jarak kete aku ke pintu masuk pastu ke vincci tu dekat jerk… tp rase cam jauhhh jerk.. masuk je terus ke vincci beli kasut jalan sepam.. nak pakai terus dlm kedai tu kang budak tu ingat aku excited dpt kasut baru lak…:p padahal dia taktau ape yg terpendam dlm ati nih. Pastu pegi toilet tukau.. baru le rase segar je nafas aku .. hehehehehehehe…. Ape-ape pon kasut “high heel” tu amat berjasa walaupon hanya 3 min saja… Ermm dok jenjalan sambil tersenyum sendiri.. dlm ati kata “kenape leh tak prasan?.. serabut sgt ke otak aku?” Ermm jawapan dia YES. mmg serabut…dr opis sampai ke rumah. Keje opis yg bertindan2.. dr MOE, pastu online MBA pastu prototype lagik.. kat umah lak nak kene settle assignment yg dah nak kene antar.. pikir nak pindah umah lagik.. mane nak keruk duit.. huhuhu.. sbb tu kot.. pale otak dah full.. sampai mengaburi penglihatan aku!!.. hahahah.. gila ke aku???

Tuesday, February 24, 2009

Coretan malam...

Assalamualaikum semua...

Skrg kul 11.13pm...kat umah... aku baru je lepas buat assignment...buat separuh je.. hehe mentang2 le tutor kata hantar T5.. lagi le naik tanduk... pastu try buat latihan java.. asyik error jerk... adui laaa mematikan semangat saja...
Pastu.. sambil melayan anak aku ni.. sambil aku usha blog kawan2.. kat opis... mmg takleh buat apa dah.. bz....
sekali aku baca blog pakku... posting pasal TEMAN SEJATI... ade lak dia letak vidz nyanyi ramai2 mase kat PD..... perghhh terharu sihh.. ade pulak ayat dia letak kat bawah tu...terus laa melayang2 pikiran aku.. kalau sebut pasal SAHABAT SEJATI... sahabat senang je cari..kalau nak jumpa yg sejati tu mmg susah...huhuhu....
Nak pi tdo.... zzzzzz

Monday, February 9, 2009

Ella

Cekal

Semalam hujan turun lebat
Membasahi pohon yang kering
Lalu airnya gugur ke tasik hati
Sedalam rasa yang tergugat
Kisah-kisah hitam yang berdesir
Dalam ingatan ku lalu mengganggu di sini

Ombak kehidupan
Yang menampar pipiku yang merah dalam marah
Tidak lagi mampu aku menangis sendiri
dan siang datang mengganti

Oh sayang
Berangkat tinggalkan aku sendiri dalam rindu
Merenung diri
Walaupun kau tak ku lupakan
Peristiwa bersama mu jadi sempadan
Ku cuba menghadapi hidup
Mengharungi sungai duka ke laut cinta

Oh sayang
Berangkat tinggalkan aku sendiri dalam rindu
Merenung diri...

Walaupun kau tak ku lupakan
Peristiwa bersama mu jadi sempadan
Ku cuba menghadapi hidup
Mengharungi sungai duka
Ke laut cinta

Wednesday, January 28, 2009

Hj. Sulaiman's Family Day

Assalamualaikum...

Persiapan sebelum…
Hari Jumaat.. aku amik half day terus gerak ke seremban….malam tu kat seremban buat persiapan utk Family day esok.. inilah julung kalinya diadakan family day. Family day ni belah mak .. Hj. Sulaiman ialah ayah mak… Atok rex.
Wholahoop & belon antara brg2 utk game
Hamper & hadiah dr pihak family aku...

Flyer :p.. aku buat

Soalan Treasure Hunt...

Map Treasure Hunt.. aku lukis.. hehehehe sbb tu aku takleh main

24 Jan 2009 – Sabtu
Pukul 10 gerak ke PD. Family day diadakan di Rumah Peranginan Kerajaan Negeri Sembilan. Kereta aku yg pertama sampai…aku… rex.. icha n mak. Kereta ayah kebetulan rosak. Kene tunggu sampai kul 3 petang.
Sampai buat apa yg patut dulu… pasang bendera..:)


Farah pasang bendera....

Bila semua sampai… ade minum petang…sponsor by mak dong, mak ngah, mak uda & mak itam.

Cup cake: sponsor by mak dong

Muffin: sponsor by mak dong... utk minum ptg.

Pastu pendaftaran… dan bg kunci bilik… Bilik berasingan.. kecuali yg ade anak kecik.. dapat le sekali.. so aku n icha dpt le katil sekali.. katil sebelah mak uda… bilik lagi satu ..El ngan erni
Lepas minum ptg, masuk dewan bahagi kumpulan… aku kumpulan pink = KEJORA. Antara kumpulan2 lain:

Biru = FUYOO
Hijau = LANUN
Oren = HARMONY
Purple=HARMONI

Dlm dewan.. ejeque tgh tampal nama2 kumpulan.

Pak ngah tgh main ngan cucu kesayangan Iris :)

Aktiviti malam.. selepas jemaah maghrib and isya’ ade BBQ.. kenyangggg.. macam2 ade… lamb.. ayam… mcm2 jenis air.. pastu celebrate birthday… mak uda… boy.. Iris & Farah sekali… mmg best…

Antara makanan dan minuman mase malam BBQ

Pastu semua masuk dewan ade persembahan ikut kategori…. Kategori.. Anak2 lelaki Hj Sulaiman….. Anak2 Perempuan Hj Sulaiman…. Cucu & cicit2 lelaki…. Cucu & cicit2 perempuan (aku le nih).. Mase ni dah pening kepala sebab gelak byk sgt hehehehe…

Persembahan drpd anak2 lelaki & menantu Hj Sulaiman (ayah & pakcik2 kitaorg).

Poco-poco dr anak2 perempuan & menantu Hj Sulaiman.. (mak n makcik2 kitaorg).

Makdong dah tonjolkan bakat terpendam.. cayalah!!

25 Jan 2009 – Ahad
Pagi – lepas jemaah subuh ade senamrobik….pastu poco-poco sket .. hahahaha pastu breakfast, then semua terus ke padang.. ade game & telematch… best … enjoy abis.. mmg letih tapi seronok…

Senamrobik.... ye ker nih? berterabur jerk.. hahahahahah


Game & telematch kat padang

Samson, delaila & the Lion... huargggggggg

My group.. pink (kejora).. final kene lawan ngan group LANUN!!

Pastu lunch.. lepas lunch jemaah zohor.. pastu ke dewan pulak.. game dalam dewan pulak sbb kat luar panas.. lepas jemaah asar.. ade minum petang… pastu ade treasure hunt… hahahahahahahaha.. best gak .. aku tak main sbb aku tolong buat treasure hunt.. aku tau jawapan :deee.. so aku jaga kat check point je laaa….
Pastu ilek2 ade yg main bola tampar.. etc.. aku lepak bilik bg mandi icha jerk.. letih woo.. so lepas maghrib & isya’ …dinner.. pastu masuk dewan ade karaoke n pakaian beragamJ Icha menang kategori kanak2.. pakai baju tinkerbell..

Bola Tampar.....

26 Jan 2009 – Monday
Pagi cam biasa lepas jemaah subuh.. ade senamrobik pastu gi jenjalan tepi pantai.. breakfast.. pastu sepatutnya ade game lagik tp semua cam keletihan.. so masuk dewan je.. ade majlis penyampaian hadiah…
Pastu lunch n semua bersurai…. Ni aku citer pendek2 jerk.. nak citer semua tak abis… Tp pengalaman yg menarik.. :)