Thursday, March 12, 2009

Aku vs Org gila

Assalamualaikum..

Nih alkisah kejadian 12 March 2008(Khamis). Balik keja aku terus siap2 nak ke alamanda.. bukan ade ape pon.. sbb aku dah janji ngan icha nak bawak dia main kat fun land tu.. sepatutnya ari rabu dah kene bawak tp ujan.. so aku bawak laa ari ni. Biasa aa dah janji mesti ditepati.:) so siap2kan dia .. aku pon terus gerak. Turun je parking kete kat alamanda.. aku terpandang kat bawah… alamak!!! Perkara menakutkan merangkap perkara paling bangang penah aku buat.. ni kire 1st time laa jadi…. Nak tau apa? Kasut aku sebelah kanan lain.. sebelah kiri lain!!! Sebelah kanan kasut jalan kaler putih… sebelah kiri selipar pegi kedai jerk.. kaler itam lak tu.. Ya Allah.. mase tu nak tergelak pon ade.. nak nangis pon ade.. dlm ati cuma kata.. “Ape laa nak jadi ngan aku nih.. ”. Dah cuak dah nak buat ape nih??.. nak masuk alamanda?? Gile keh ape!!... kalau kaler same kot org tak perasan.. nih kaler sebelah putih sebelah itam…. Patut laa org dlm lift kat umah aku tadi dia cam senyum2 sinis.. alahai malunyer. Ermm pikir punya pikir teringat laa ade satu kasut ‘high heel’ kat bonet kete.. kasut yg aku pakai sekali je.. itupon kalau kenduri kendara jerk.. sbb tinggi.. kalau buat jenjalan mau bengkok belakang aku nanti.. tp apakan daya.. janji kiri kanan sama coraknyer.. terpaksa laa aku pakai buat sementara waktu.. kang masuk alamanda aku beli kasut lain la. Dah le pakai t-shirt & jeans jerk pehtu ade high heel.. takleh terima aku…

Walaupon jarak kete aku ke pintu masuk pastu ke vincci tu dekat jerk… tp rase cam jauhhh jerk.. masuk je terus ke vincci beli kasut jalan sepam.. nak pakai terus dlm kedai tu kang budak tu ingat aku excited dpt kasut baru lak…:p padahal dia taktau ape yg terpendam dlm ati nih. Pastu pegi toilet tukau.. baru le rase segar je nafas aku .. hehehehehehehe…. Ape-ape pon kasut “high heel” tu amat berjasa walaupon hanya 3 min saja… Ermm dok jenjalan sambil tersenyum sendiri.. dlm ati kata “kenape leh tak prasan?.. serabut sgt ke otak aku?” Ermm jawapan dia YES. mmg serabut…dr opis sampai ke rumah. Keje opis yg bertindan2.. dr MOE, pastu online MBA pastu prototype lagik.. kat umah lak nak kene settle assignment yg dah nak kene antar.. pikir nak pindah umah lagik.. mane nak keruk duit.. huhuhu.. sbb tu kot.. pale otak dah full.. sampai mengaburi penglihatan aku!!.. hahahah.. gila ke aku???

4 comments:

fadh said...

hehehe... sian ko keh...

kadang memang bleh jadi camtuh.. bila serabut... kite pun tak perasan apa yang kite buat...

aku penah dulu... aku period.. tp aku solat.. aku baca quran... tengah2 ngaji baru aku ingat aku tengah period... tak perasan kewujudan pampers yang comel itu di kelengkang ku.. hahaha

melorr said...

hahahahhaha! faham sgt apa yg kak keh alami, kira ok la tu masih pakai kasut kalo tak pakai lagi naya. Mmg skang ni byk gile mende dtg bertimpa2..dari hal kat rumah sampai la kat office. Bawak2 bertenang... berkhatib skit :)), susun balik satu2...Habit No 3. Put first thing first. Chaiyoo Kak Keh! Go..go! (mcm familiar lak shout pom-pom girl nih..:P)

keh said...

muahaha.. klako la melor.. :p tp betul first thing first...mmg kene camtu pon kalu tak, tak jalan keje kan..:)

only me... said...

rilek keh..hehehe..kena tarik nafas dlm2...