Monday, June 22, 2009

Transformers

Salam..

Ni citer peberet aku ni.. dulu mase kuar wayang aku tak pegi pon.. sebab dulu aku ingat citer dia cam biasa jer.. sekali kuar astro.. saje je layan.. macam bestt pulak.. nih pulak esok kuar wayang lagi laaa semangat aku nak tgk hahaha....

video

Ni trailer dia.. (low quality).. nak masuk yg high quality tak lepas besar sgt.

Sunday, June 21, 2009

Happy Father's Day

Salam..

Sabtu
Pagi.. aku pegi IKEA ngan melor.. aku bawak icha,, melor bawak min... sbb pijat takde... rex pon takde gi main badminton.. kira ni persatuan ibu dan anak je laa.. heheheh.. gerak dr umah kul 9..
sampai ikea..bekpes kat ikano.. pastu jenjalan dlm ikea.. tgk2 jerk.. aku survey barang dan carik idea je utk bilik icha :p.. mmg tak beli ape pon... kul 12.30 terus gerak balik... melor terus gi umah kawan dia.. aku balik ngan icha laa.. dlm kete terus je lena sikecik tu.. letih sungguh laa dok berjalan...

kul 5 pegi JJ jap.. cari brg tuk father's day.. tp tak jumpe.. dah sold out.. sbb malam ni ade makan2 celebrate father's day kat hulu langat.
Kul 7 gerak ke hulu langat.. ade laa gak sesat sket.. ni 2nd time pegi .. tp sesat gak.. tp kali ni dah hapal jalan dah.. insyaAllah nanti pegi lagi... ok kot... sampai 8.20.. order... makan... besttt
Pusat Pelancongan dan menara tinjau (Look out point)

Ni view dr restoran.. tp biasa laa camera henpon jerk.. gamba tak clear.
(Actually nampak KL waktu malam. view dr atas bukit).
Menu aku.. 'Black pepper sizzling lamb chop'..
serius sedapp.. try laa harga pon berpatutan
Ahad
Dalam kul 1 gerak ke ERL putrajaya.. parking kete situ... naik tren ke KLIA... pegi bukan ape.. ade nak beli brg sket.. actually ni janji setahun lepas..sekali tahun ni baru kasik hahahah :p sempena besday aku aritu... tak kisah le.. janji dpt ahahaha.. janji kene tunai wooo sape suh janji :p...Yg sukenyer si kecik tu le.. suke gile naik tren... siap ckp "naik kete tak besttt.. naik ketapi laju bestttt"... aku layan je laaa..sampai KLIA.. beli brg tu.. terus balik.... singgah alamanda.. layan perut kat black canyon.. nyum nyum.. mabeles... mmg sedap makan situ.. puas ati lerk... Pastu sampai umah dlm kul 5.30 kot.. aku tertdo kat bawah... tak sedar pon.. huhu letih bangat weekend ni...

Eskrem icha.. mase dia order dia sebut
"nak eskrem yg ade mate, idung, tinge (telinga) tau...."
(Black Canyon @ putrajaya)

Thursday, June 18, 2009

B-1-16

Salam..

Huhu taktau ape nak citer.. memandangkan keje di opis di tahap zero.. aku tetap dtg keja.. tp biasa laa dtg menghabiskan masa saja laa.. nih kalau dok umah lagi byk pekdah nih. tp apakan daya aku kan pekerja..
Aku taktau 2-3 menjak ni.. aku rindu betul rumah lama aku.. B-1-16 (Vista pinggiran) asal balik keja sanggup masuk jalan sane semata2 nak tgk umah tu.. skrg aku tgk dah ada langsir.. bermakna dah ade penghuni baru laa kat umah tu.. huhu...
Lepas kawen dulu.. terus je pindah umah tu.. sewa rm450. sampai la aku pindah kuar. owner dia tak naik2 harga pon.. dan owner tak byk songeh.. jiran pon ok.. Kak Ana yg peramah.. kak Aida..yg ceria dan comey... hehehe.. Skrg? jiran kiri india.. yg suke senyum2 saja... kanan chinese yg tak penah nak senyum2.. dia tak masuk umah pon lagi....huhuhu
Tp yg paling best.. kat umah lama.. aku bebas tanpa sebarang ketakutan... huhu... layan TV sampai kul 2-3 pagi.. layannnnnn.. rex takde gi outstation pon.. aku ilekkk lepak ngan icha.. dia takde 2 minggu?? 3 mggu?? sebulan??... selambaaaaa...... tp skrg?.. dia takda sehari je dah kene carik org dtg tdo umah aku... cam biasa laa... kak lung laa peneman setiaku.. rex bitau nak gi mane2.. aku teros sms kak lung ajak teman..huhu.. sib baik laa dia sentiasa available jerk.. kang tetiba dia balik kampung camne?? sape nak teman aku?.. huhuhu... dan sampai bila dia nak teman aku?.. nanti dia kawen takkan nak angkut laki dia mai tdo umah aku kot.. huhu.. aku terpikir semua tu... tp ermm.... atiku masih di B-1-16..
Tiap2 malam tdo tak lena.. kalau tdo pon mesti terjaga... pastu tak bebas kat umah sendiri.. ermm ni salah 1 sebab dr fobia 'kisah lama'.... aku malas nak ingat... tp kesan dia sgt mendalam.. dr seorang yg berani jadi seorang yg penakut... semua sebab kisah tu... dan aku rase sampai mati pon tak ilang kot fobia tuh.. huhuhuhu....
So sekarang.. aku cuba berlawan ngan diri sendiri laa... tp yg nyata aku tak bebas.. nak tdo lewat skrg pon tak bleh.... kul 10 dah tdo sebab semua dah tdo... tensionnn.. dulu mase umah lama layan TV selamba je sampai pagi... sampai ngantuk baru tdo.. buat esemen tak tdo.. ilekk jerk.. skrg??.. huhu buku pon tak pegang2 lagik.. exam dah dekat.. esemen pon tak buat gara2 takut nak stay tgh2 malam...
Ermm tak best laaa macam nih... lagi pikir lagi teringat umah lama.. sedeynyer.. atiku masih di sana....

Sunday, June 14, 2009

GLU vs balik kampung...

Assalamualaikum...

Alkisah nak men bowling... merangkap teros balik kampung heh heh heh... Jumaat malam 12hb June... kul 9.30pm gerak dr SK... singgah restoran jejantas sg buloh layan satay kajang sepam.. kul 10.30 gerak terus ke perak non-stop... aku drive... dr Sk sampai jelai... kul 1.44am sampai umah....makan2.. lepak2 jap tdo... letih beb.. pale lutut cam nak tercabut je...
icha ngan sepupu2nyer.. dah berani pegang ayam dah dia..

berani2 takuttt.....

Sabtu 13hb June..
Pagi lepak2 umah jerk.. ilek2... petang.. kul 6 gerak dr umah ke ipoh parade ade bowling GLU.. this year UTP tuan rumah.. so semua turun ipoh le.. kul 8 aku sampai ipoh parade.. tgk takde sape pon lagik... upernyer semua gi makan... okies..
dlm kul 9 kot start... kitaorg sebelah lane.. team UTP laki.. layan jerk.. aku main gelak2 saja.. ikut tips misa.. men hepi2 jerk.. game 1.. ngan 2.. ok gak laa.. game 3 hancuss....lepas game terus lepak makan kat DBI.. yeop le bawak.. ni mmg kawasan derang.. aku layan char keow tiaw.. ngam ho!.. lepas makan.. terus balik ke jelai... sampai umah lepak2 tdo...

GLU

Team pompuan aku, nency & kak poji

Ahad 14 June...
Pagi ilek2 je.. bangun tdo pon dah kul bape .. hahahaa letih gila smlm.. lepas makan tgh ari.. dalam kul 2.30 gerak balik KL balik... babai kampung nanti balik lagi..

Tp cam biasa laaa.. ape yg ade semua mak aku kasik bawak balik. kali ni takde durian.. belum luruh... ade buah machang je.. sekotak... pastu telor ayam kampung dlm 50 biji.. fuhh jenuh laa.. leh berniaga nih!!....buah aku bawak gi opis sket.. layan ngan kawan2..

Thursday, June 11, 2009

Besday yg ke?

Assalamualaikum semua...

Heheh arinih 11 jun besday aku.. takde ape yg menarik pon.. biasa je cam ari2 biasa.. cuma ade laa dpt kek...nyum nyum.. pastu budak opis aku tunjuk bakat seni..:p.. pastu malam training bowling je kat alamanda.. tu jerk

Rex kasik kek... tp biasa laaa si kecik tu yg over hahaha dia yg sibuk tiup lilin, balik alamanda kul 10.30pm terus potong kek.. pastu tdo.. zzzz

Tenkiu to rex for the cake and tenkiu to icha nyanyi lagu tuk ummie... walaupon pitching lari.. tp tetap merdu kat telinga ummie, nak dgr klik sini--> http://nurbatrisya.blogspot.com/2009/06/hepi-besday-to-ummie.html

Ni laa keje bebudak opis aku... mase besday aku..

Ayat tak bleh blah...

Anyway thanks to all... yg wish tu....