Sunday, April 19, 2009

Kenduri masuk umah

Assalamulaikum...

Disebabkan kebizian yg amat sgt.. byk story yg aku tak sempat post.. aku post yg mane aku terpikir je laa...ni alkisah nak masuk umah baru

17 April 2009 – Jumaat
Pepagi bangun terus ke umah baru… kene jadi cleaner … aku ngan rex… aku antar icha ke nursery.. senang sket… kalau tak susah nak jaga.. takut main2 jatuh pulak nanti sebab licin…
Beli getah paip… dan brg keperluan utk mencuci… mula dr tgkat atas… mase nak start bawah .. pinggang dah sakit2 dah.. huhuhu.. tp kene settle gak… dlm kul 4 abis… fuhh akhirnya… balik umah.. mandi.. pastu amik icha.. n tggu org wiring dtg… pastu terus ke 'tewah' lak nak buat langsir… kul 9 abis.. balik ke umah baru org wiring tak abis lagik.. dia kate ade blackout tadi… ni ari ke-2 derang dtg.. sebab semalam buat sampai kul 3.30am… so sambung arini… sampai kul 1.30am lak.. huhu… esok kenduri lagi nih… badan dah sengal2.

Proses pemasangan

18 April 2009 – Sabtu.. kenduri day
Bangun tdo terus ke umah baru.. sbb nak kene mop sekali lagi semalam lepas wiring.. ade lagi kesan2 tapak kaki :p… so mop 1 hall.. tgh2 mop MIL dah sampai n family.. tlg mop sekali.. hehe tenkiu.. pastu bentang karpet semua… vacum2 ape yg patut… dah settle balik umah.. mandi tukar baju kurung.
Ada bacaan yasin.. tahlil.. n semayang jemaah… pastu makan sket… sib baik laa catering jerk.. kalau kene masak… mmg masakkkk le aku .. hehehe.. dah settle semua… sedara mara pon beransur2 balik.. tggal family IL aku jerk.. sbb plan tdo umah baru.. kire rasmi laa.. hehehehe..

Antara juadah yg disediakan ayam masak merah, gulai ikan masin, ulam dan buah-buahan.


Antara sedara mara yg hadir

Nyum nyumm

19 April 2009 – Ahad
Lepas kemas2 ape yg patut..basuh bilik bawah pulak (smlm tak sempat).. pastu terus balik ke umah lama.. ilek2 mandi2.. fuhh lega…. Rindu lak umah tu hahahahaha… dah bape ari asyik ditinggalkan je.. balik pon utk mandi n tdo je …:p…
So next week pindah.. jenuh laa nanti.. cuci umah n kenduri pon hampir nak demam dah. Ape2 pon idup baru bermula.. hehehe..

5 comments:

Nadra Farissa said...

have fun di rumah yang baru.. :) nanti nak menyinggah leh?? hehe..

Umi Aida said...

wahh beshhnyee.. dah duk umah baru..

keh said...

belum le kak aida... itu baru wat kenduri jerk.... pindah next week.. huhuhu...

fadh said...

wahhh.. besarnye umah ko keh! aku naik kl 1 hb ni.. leh singgah tak kalau sempat?

mahandanz kidz said...

weh3x best2x..ha tunggu2 la kedatangan kami k..(bila la agaknya)hihihi..