Thursday, December 11, 2008

Coti-coti ke JB

Salam...
Sabtu - 6 Dec 2008
Bangun kul 4am… 4.30am kejut icha bg mandi.. (sian dia kene bangun awal dah le tdo lewat). Ni semua gara2 takut terlewat.. teksi dtg amik kul 5.30am. Sampai LCCT kul 6am. jamm gila.. pastu org punya laa ramai cam ulat… aku pon check in… ke hulu ke hilir heret icha… brape kali dah icha kene langgar ngan org + troli.. huhu.. sian dia.. mentang2 kecik…dpt check in kul 6.50.. imagine.. terus masuk tempat berlepas.. lepak2 situ ngan icha.. flight kul 7.55.. kul 7.45 dah panggil… sib baik aku amik express boarding, selamattt….. so suka gila la sikecik tu… ni kali ke-2 dia naik flight… tp dulu baby lagi taktau ape2.. kali ni dah tau.. suka laa dia.. aku layan je laa…


8.45am sampai airport Senai, Johor..rex tggu kat sana… lepas breakfast terus balik ke hotel.. lepak.. kul 1 kuar bilik buat gerakan pegi umah ina… (schedule dah buat dah… ikut jerk hahahah)… pegi makan tghari :p tp sampai terlewat sket kul 2.30 kot sampai.. makan..dia buat asam pedas, kerabu pucuk selom (sedap gile) + ikan goreng.. simple menu tp mmg ngam lert makan... puas ati .. hahahaha.. then lepak2.. sbb lama tak jumpa.. dia ni best friend aku mase sekolah .. lepas tu dlm kul 5 dia ajak gi taman kat area umah dia.. pegi laa bawak si kecik tu .. apa lagi naik tocang lerk.. lari sane lari sini.. pantang jumpa playground… so lepas tu aku balik… singgah Jusco Tebrau City… disebabkan letih gila.. tak jenjalan pon.. jalan terus pegi beli air+makan sket2 utk bawak ke bilik.. sampai bilik kul 7.30pm… lepak mandi.. tdo…. Perghhh tak penah aku tdo awal camtu.. kul 9 :p…dinner pon tak.. sbb letih sgt..

Ahad – 7 Dec 2008
Bangun awal… lepak kat bilik.. pastu tggu sikecik bangun.. mandi2.. Tapi… masa mandikan icha.. ade cawan kaca pecah.. terkena kaki dia.. aduhai.. darah punya laa byk.. cepat2 gerak kuar bawak pi klinik.. nasib baik tak kene jahit.. tp dalam gak luka dia… pastu kembali ke plan asal, buat gerakan ke rumah kawan aku lagi sorang :deeee….. lawatan sambil menziarah :p ..iaitu umah Fadhilah Othman..a.k.a Fadh..

Kawasan perumahan umah fadh :)

Dia suruh tggu kat Tesco Seri alam.. sbb dia dok kat umah mak mertua dia.. so aku tggu laa situ.. terus ke umah dia…Sampai umah fadh dlm kul 1… dia buat mee wantan.. 1st time aku makan.. selalu tgk je.. kat kedai tak penah pon makan.. tp sebelum tu.. dah sepinggan triffle aku makan haha sepatutnya jadi desert.. tp disebabkan aku mmg aim mende tu jerk.. Nampak je terus makan.. syed lak takde umah.. so mmg aku buat cam umah aku je lerk.. tak malu2 dah.. pastu baru makan mee wantan.. sedappppp… makan 2 round.. sampai senak.. huhuhu.. pastu lepak2… dah abis makan kat umah org… tapau lak triffle.. kuang kuang.. ish ish tak malu tul aku.. hehehe.. aku suke triffle fadh… dia offer aku terus ON jerk.. lepak sampai kul 4 pastu balik umah… n the way balik umah jumpa jusco… jusco ape ntah.. singgah jap beli hadiah irfan.. pastu terus balik.. plan sampai hotel nak singgah Hp sebelah hotel tu nak beli CD ‘halal’… sekali letih daaaa.. terus balik bilik… lepak2 jap… kul 9 gerak gi stulang.. makan.. lepas malan balik hotel….tdo…. la la la….
Depan umah fadh (tgk le kaki sikecik tu.. berbalut dah :p)

Fadh gigih membuka electronic book nak masukkan bateri.. pakai pisau tuh....

Isnin – 8 Dec 2008 (Raya Haji)

Bangun tdo terus pack2 barang.. gerak kul 9 balik ke seremban… rex drive dr JB ke air keroh (singgah bfast).. dr air keroh aku drive sampai le umah mak itam kat seremban… semua berkumpul situ.. makan2.. lepak.. pastu balik umah mertua lak ..kat seremban gak ilek2 jap.. kul 7 lebih gerak balik ke sri kembangan… sampai umah semua tdoo….. keletihan…. Tp biasa laaa aku… ngantuk camne pon aku buka TV dulu … layan sampai terlentok… baru pi tdo… itulah kisah cuti aku.. walaupon kejap.. penuh ngan aktiviti…

3 comments:

mama_yang_cool said...

pasni kalau ko datang lagi.. aku bawak ronda jb.. ari tuh syed takde.. aku pun patah kaki

Nadra Farissa said...

Beso nye umah kak fadh... ni yang nak jeles.. :p

Umi Aida said...

bestnyee keh.. merasa gak triffle fadh.. melelehh ayaq liurr